Терористи можуть обстріляли населені пункти, щоб звинуватити ЗСУ перед "Мінськом"

Бойовики з окупованих територій Донецької області можуть відкрити вогонь по населених пунктах, щоб потім звинуватити у цьому українську армію напередодні засідання у Мінську

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на слова української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

У відомстві пояснили, що напередодні засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську, ЗМІ окупантів оприлюднили традиційний набір фальсифікацій, про які їхні представники мають намір оголосити 2 серпня в Мінську.

Зокрема, це стосується брехні про те, що бійці АТО значно збільшили кількість обстрілів на Донбасі. Бойовики стверджують, що за останні два дні під обстріл нібито потрапили 23 райони населених пунктів, окупованих "ДНР". 

Також стало відомо, що 31 липня так званий речник "ДНР" Едуард Басурін заявив, що ЗСУ 2 серпня мають намір здійснити обстріли в зоні АТО, в яких потім звинуватять терористів. За його словами, командування Генштабу організує ввезення на схід України журналістів, аби ті зняли "фейкові" сюжети про те, що бойовики обстрілюють позиції українських військових,  щоб звинуватити "ДНР" у порушенні Мінських угод.

"Після таких "анонсів", як свідчать наслідки минулих подібних заяв, НЗФ ОРДО доволі часто обстрілювали Авдіївку, Мар’їнку та Красногорівку, а підконтрольні їм ЗМІ висловлювали заздалегідь підготоване "обурення" діями ЗСУ. Цілком ймовірно, що і цього разу ситуація розвиватиметься саме за подібним сценарієм", - наголосили у штабі.