Від кандидатів у топ-чиновники вимагатимуть знання іноземної мови

Від кандидатів на державні посади категорії “A” окрім атестату про вільне володіння українською мовою вимагатимуть ще й документ про знання англійської або французької мови

Про це на брифінгу у вівторок заявив голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, передає Укрінформ.

Підтвердження знання іноземної мови вимагатимуть від вищого корпусу державної служби (категорія “A”). До неї відносяться керівники центральних органів виконавчої влади, керівники апаратів Конституційного та Верховного Суду України, Кабміну.

Так, щоб стати державним секретарем міністерства або головою обласної державної адміністрації, треба буде  довести, що ти вільно володієш однією з мов Ради Європи  – англійською або французькою .

Ващенко додав, що у процесі глобалізації і європейської інтеграції треба було зробити цей крок, бо коли більшість питань насправді вирішується не за столом переговорів, а в кулуарах, топ-чиновник повинен бути в змозі без перекладача зрозуміти співрозмовника і довести свою точку зору.

"Тому це буде ще одне випробування, і тут уже ми маємо дворічний період, щоб адаптувати систему під ці нові вимоги", - зазначив голова Нацдержслужби.