Збитки державі на 13 млн: силовики затримали головного лікаря Запорізької області

Представники НАБУ та САП сьогодні затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні

Про це повідомляє прес-центр Національного антикорупційного бюро України.

У відомстві розповіли, що лікаря затримали за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 - зловживання владою або службовим становищем та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 366 - службове підроблення.

Слідчі кажуть, що затриманий, який був у змові з іншими службовими особами лікарні, у 2012 році організував проведення незаконної процедури закупівлі автомобілів "швидкої". Це було зроблено за рахунок субвенції з державного бюджету (бюджетна програма "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного автотранспорту та обладнання для закладів охорони здоров’я").

В результаті за бюджетні кошти вони купили 26 одиниць легкових спеціальних (санітарних) автомобілів, комплектація та технічні параметри яких не відповідали вимогам стандартів України, і експлуатація яких за прямим призначенням була неможливою.

Слідчі стверджують, що такі дії завдали Україні збитків на загальну суму 13 мільйонів гривень.

Затриманого привезли до столиці, де йому мають намір повідомити про підозру, також вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади.

"Слідчі дії в Запорізькій обласній лікарні здійснюються в рамках розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовими особами Запорізької ОДА та Запорізької клінічної лікарні своїм службовим становищем, внаслідок чого інтересам держави завдано збитків в особливо великих розмірах", - підсумували у відомстві.