Бойовики імітували обстріл Старомихайлівки ЗСУ, щоб звинуватити їх під час "Мінська"

Терористи з окупованих територій Донбасу імітували обстріл Старомихайлівки українськими військовослужбовцями, щоб дискредитувати Україну під час зустрічі у Мінську

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на слова української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

У відомстві розповіли, що вчора близько восьмої години окупанти влаштували підриви інженерних боєприпасів поблизу населеного пункту Старомихайлівка. У такий спосіб найманці намагалися зімітувати обстріл з боку української армії. 

При цьому раніше у штабі застерігали, що терористи можуть вдатися до провокацій, щоб дискредитувати українських військовослужбовців напередодні засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.  

"Обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї та намагання звинуватити в цьому ЗСУ, свідчать про зацікавленість керівництва ОРДО та ОРЛО у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей", - наголосили у штабі.

Українська сторона у СЦКК також повідомила, що терористи з окупованих територій Донецької області накрили вогнем околиці селища Водяне із заборонених реактивних систем залпового вогню