ГПУ оголосила підозру "міністру фінансів ДНР"

"Міністру фінансів" терористичної організації "ДНР" оголошено підозру у фінансуванні тероризму та вчиненні дій з метою зміни меж території та державного кордону України

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області. 

Під час досудового розслідування було встановлено, що 38-річна уродженка міста Донецька у листопаді 2014 року добровільно вступила до лав терористів та зайняла посаду так званого "міністра фінансів ДНР".
 
Перебуваючи на вказаній посаді, підозрювана реалізовує покладені на "міністерство" функції щодо фінансового контролю за використанням "бюджетних коштів, коштів державних бюджетних та позабюджетних фондів ДНР", за рахунок яких, в свою чергу, фінансуються так звані "бюджетні установи ДНР", зокрема "установи силового блоку".
 
Як зазначає у ГПУ, своїми діями підозрювана "забезпечує фінансування терористичної діяльності".
 
Через те, що правопорушниця знаходиться на тимчасово непідконтрольній території, їй заочно оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2  ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.