В Криму "марять" космічним прогресом через позов України щодо керченського мосту

Окупанти Криму вважають, що Україна, оскаржуючи в судах будівництво "керченського моста" популяризує кожне "високотехнологічне досягнення Росії"

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Я вважаю, що владі України не варто обмежуватися тільки цими позовами, але і подати в суд на Росію за космічні запуски, за розробки у високотехнологічних областях, і взагалі - по кожному кроку російського уряду треба подавати позов, тим самим активно пропагуючи і популяризуючи ці досягнення", - сказав "кримський міністр" Дмитро Полонський.

Водночас, міністр транспорту Росії Максим Соколов заявив, що морська операція з перевезення та встановлення найгабаритніших конструкцій мосту через Керченську протоку пройде при мінімальному обмеженні судноплавства.

Він також підкреслив, що відразу після завершення технологічних операцій канал буде негайно відкриватися для проходу суден.

Окупанти повідомляють, що міст через Керченську протоку, який з'єднає Крим і Краснодарський край, буде  19 кілометрів довжиною. Загальна вартість проекту становить 227,92 мільярдів рублів. Початок руху автомобілів по мосту заплановано на грудень 2018 року.