Суд заарештував чоловіка, якому ФСБ за $4 тис. замовила теракти у кількох містах Донбасу

Суд взяв під варту на два місяці мешканця Бахмута, підозрюваного в підготовці терористичних актів у Маріуполі

Про це свідчить рішення Жовтневого суду Маріуполя від 27 липня, опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Встановлено, що в кінці червня цього року підозрюваний погодився на пропозицію учасника "ДНР" (представника так званого "Міністерства безпеки" ДНР ") організувати терористичні акти на території Маріуполя. Йшлося про вбивства представників правоохоронних органів, військовослужбовців добровольчих батальйонів, а також вибухи в громадських місцях з метою порушення громадської безпеки і залякування населення. Конкретні об'єкти для нападу він повинен був вибрати на власний розсуд.

У якості передоплати підозрюваний отримав $700. У разі успішного завершення завдання йому пообіцяли ще 3000 доларів. 20 липня він також безкоштовно отримав від третьої особи дві гранати і запали до них.

26 липня чоловіка затримали. 27 липня суд взяв його під варту до 21 вересня. На суді підозрюваний заявив, що намагався отримати $4 тис. у представників "ДНР" шахрайським шляхом, оскільки не збирався чинити злочини і виконувати будь-які вказівки терористів. Він заявив, що $700 отримав на транспортні витрати, а гранати нібито придбав для вирішення особистих питань, пов'язаних з погрозами йому та його родині.

За інформацією слідчих, учасник "ДНР", який спілкувався з підозрюваним, отримав це завдання через громадянина України, який отримав в свою чергу вказівку від кураторів з Федеральної служби безпеки Росії. Куратори хотіли, щоб теракти сталися в Маріуполі, Бахмуті та Костянтинівці, мали великий суспільний резонанс і добре висвітлювалися в ЗМІ.