У міськраді Ірпеня вилучають документи про багатоповерхову забудову

Прокуратура Київської області на підставі ухвали суду проводить виїмку рішень Ірпінської міської ради за останні три роки щодо виділення земельних ділянок

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Як зазначається, на території Ірпінської міської ради протягом 2015 - 2016 років введено в експлуатацію низку багатоквартирних житлових будинків. При цьому замовники цих об’єктів будівництва уклали з Ірпінською міськрадою договори про залучення коштів на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури місті Ірпінь у вигляді пайової участі.

Проте, кошти пайової участі, наголошують у прокуратурі, на рахунок Виконавчого комітету Ірпінської міської ради не надходили, натомість замовники виконували інші роботи на території Ірпеня, вартість яких мерія зарахувала як сплату пайової участі.

Згодом Ірпінська міська рада прийняла рішення про зменшення величини понесених витрат.

"Це - порушенням вимог ст. 40 закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" та Бюджетного кодексу України, через що бюджет недоотримав понад 3 млн грн", - наголошують у прокуратурі.

Дії службових осіб органу місцевого самоврядування кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.