Навальному заборонили брати участь у виборах до кінця 2020 року

Симоновський суд Москви продовжив на рік випробувальний термін умовно засудженому Олексію Навальному, одному з лідерів російської опозиції

Про це передає "Інтерфакс".

"Суд постановив: подання Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) задовольнити, продовжити випробувальний термін Навальному на один рік, до 30 грудня 2020", - оголосила рішення суддя Світлана Туманіна.

Представниця ФСВП мотивувала своє клопотання "систематичними порушеннями" опозиціонера.

"Явка Навального в дні на реєстрацію проходила не у встановлені дні, а коли йому зручно. 26 березня Навальний вчинив непокору поліції, за що був доправлений до відділку, пізніше йому було призначено покарання у вигляді адміністративного арешту. 12 червня він знову скоїв правопорушення", - сказала представниця ФСВП.

Читайте також: Російський опозиціонер і вбивця українців. Що потрібно знати про дебати Навального і Гіркіна

Зі свого боку Навальний заявив, що він є добропорядним громадянином і робить усе, що вимагає від нього інспекція.

"Я не зобов'язаний щось пояснювати інспекції. Я двічі на місяць ходжу в інспекцію, вони ходять до мене додому, до мене ходить дільничний. Що їм від мене треба, я не знаю. Немає жодних об'єктивних причин, чому мені може бути продовжено термін, я добропорядний громадянин. Однак, продовження терміну заборонить мені балотуватися", - прокоментував Навальний.

Він вважає, що дане клопотання ФСВП має політичне підґрунтя.