Україна вимагає від Росії негайно скасувати вирок кримчанину Балуху

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест у зв'язку з винесенням "судом" російського окупаційного режиму в АР Крим вироку у справі Володимира Балуха

Про це йдеться у заяві МЗС України, оприлюдненому прес-службою відомства.

"Засудивши українця під сфабрикованим приводом до майже 4 років позбавлення волі виключно за його свідому громадянську позицію і мирний супротив незаконній окупації його рідної землі, Росія вкотре продемонструвала світові свою цинічну зневагу до прав людини, свобод та людського життя загалом", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: 3,5 роки тюрми за український прапор. Як Росія покарала кримчанина Балуха

В МЗС додали, що як держава-окупант Росія знехтувала і ключовими положеннями міжнародного гуманітарного права та вимогою Генеральної Асамблеї ООН, викладеною у резолюції ГА ООН "Ситуація з правами людини в АР Крим та м. Севастополь (Україна) ". Україна також розглядає справу Балуха як черговий факт порушення російською владою Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

"Вимагаємо від російської сторони негайно скасувати це антигуманне і безпідставне судове рішення та припинити будь-яке переслідування громадянина України Володимира Балуха", - наголосили у міністерстві.