Журналіст Семена на суді в Криму заявив, що півострів належить Україні

На засіданні суду Сімферополя кримський журналіст Микола Семена, якого російська влада звинувачує в сепаратизмі, заявив, що Крим не входить до складу Росії за міжнародними договорами

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Відповідаючи на питання адвоката, Микола Семена зазначив, що зміни державного кордону з точки зору міжнародного права не було. Крім того, Семена підкреслив, що не визнає провини, адже в статті, яка фігурує в матеріалах справи обвинувачення, не було закликів до порушення територіальної цілісності Росії, і тому він не порушував ніяких російських законів.

На судовому засіданні суддя відхилив усі клопотання захисту.

Кримський журналіст Микола Семена звинувачується російською владою в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ Росії провела обшук, а в травні того ж року йому було пред'явлено офіційне звинувачення в тому, що журналіст опублікував на сайті Крим.Реалії статтю, в якій начебто мало місце заклики до сепаратизму.

В даний час в Сімферополі відбувається суд над журналістом, він перебуває під підпискою про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на вільне вираження думки. Правозахисні та журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.