Доба в АТО: 18 обстрілів, троє поранених

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО загиблих у лавах українських військ немає, троє військовослужбовців дістали поранення

Про це сьогодні на щоденному брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

На Луганському напрямку російсько-терористичні війська порушили режим тиші біля Бахмутської траси та у Попаснянському районі. Бойові дії велися тільки після 16 години. У Кримському ворог застосовував міномет. У Новотошківському та Новоолександрівці українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Загалом протягом минулої доби на Луганському напрямку противник порушив режим тиші 5 разів.

На Донецькому напрямку бойові дії велися вчора в Авдіївці та Пісках. Неспокійно було між північчю та 5 годиною ранку. Окупанти застосовували бронетехніку та легке озброєння. На двох різних ділянках фронту українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 4 ворожих обстріли.

Найнеспокійніше учора було на Маріупольському напрямку, де росіяни та їхні найманці неодноразово застосовували міномети, випустивши по українських позиціях близько 40 мін.

Деякі обстріли були достатньо тривалими - 1 година або більше. Найпотужніші з них сталися у Широкиному, де противник також застосовував "Град". Інцидент стався ввечері, після 22 години; при цьому було випущено 18 ракет.

Також у Новотроїцькому стався 45-хвилиний обстріл з боку противника. Окупанти застосовували снайперське озброєння та гранатомет системи АГС.

Сумарно на Маріупольському напрямку сталося 9 ворожих обстрілів, зокрема 6 - з важкого озброєння.