Компанії з Чернігівщини інфікувалися Petya.A, щоб не платити податки

На Чернігівщині працівники кіберполіції затримали чоловіка, який надавав послуги з інфікування комп'ютерів компаній, щоб ті могли уникнути сплати податків

Про це повідомляє прес-центр департаменту кіберполіції.

Вже встановлено його причетність до інфікування близько 400 комп’ютерів. Крім того, установлено перелік компаній, що використовували послуги даної особи для псевдоінфікування вірусом для приховування несплати податків та ухилення від штрафних санкцій державі. 

За місцем проживання зловмисника працівники кіберполіції провели обшук. Зокрема, у результаті обшуку поліцейські вилучили комп’ютерну техніку за допомогою якого розповсюджувався комп’ютерний вірус під назвою Petya.A.

Під час спілкування з поліцейськими чоловік пояснив, що після хакерської атаки, яка відбулась у червні 2017 року, він завантажив вірус до свого аккаунту на файлообмінному сервері. 

Окрім того, було встановлено перелік компаній, які вирішили скористатися загальнодержавною кібератакою та навмисно завантажували собі даний вірус для приховування своєї злочинної діяльності та ухилення від сплати штрафних санкцій державі. 

На даний час вилучену техніку направлено для проведення всіх необхідних експертиз. Наразі триває досудове розслідування.