Moody's попереджає про відтік капіталу з Росії через нові санкції США

Експерти міжнародного рейтингового агентства Moody's прогнозують відтік капіталу з Росії через розширення санкцій із боку США

Про це повідомляє російське видання РБК.

На думку експертів агентства, в 2017 році в Росії буде зафіксований вперше з 2014 року приріст ВВП, проте посилення санкцій стривожить інвесторів.

"Такий результат ще більше погіршить і без того хронічне недоінвестування Росії, яке залишається однією з головних слабкостей російської економіки. Розширення санкцій стало негативним сигналом для інвесторів, особливо іноземних, які тільки-тільки почали звикати до роботи в умовах постійного санкційного тиску", - йдеться в звіті Moody's.

В агентстві зазначають, що підписаний Дональдом Трампом закон про нові санкції також призведе до тимчасового послаблення рубля та зростання інфляційних очікувань.

На думку експертів, у нових умовах Росії стане складніше залучати прямі іноземні інвестиції. Водночас у звіті Moody's наголошується, що навіть сильніше, ніж інвестицій, Росія потребує сучасних технологій, необхідних для компенсації втрат від зниження видобутку на нафтових родовищах.

Раніше міжнародне рейтингове агентство S&P повідомило, що підписання Трампом нового санкцій закону поки що не вплинуло на суверенні кредитні рейтинги Росії.