Твіттер допоможе передбачити злочини

В рамках експерименту було передбачено 19 з 25 злочинів

Про це повідомляє TechCrunch

Професор Університету Вірджинії Меттью Гербер виявив зв'язок між записами в Твіттері та скоєнням злочинів і правопорушень. Виявилося, що на основі GPS-міток, прикріплених до твітів і аналізу популярних місць, де скоюються злочини, поліція може передбачати де зловмисники, найімовірніше, з’являться наступного разу.

В рамках експерименту Гербер зібрав близько 1,5 мільйона твітів, зроблених в Чикаго з січня по березень 2013 року, розподілив їх за темами, і розташував на карті за допомогою GPS-міток твітів. Основною метою було з'ясувати, чи пов'язані обговорення повсякденних тем зі злочинами.

Для цього він порівняв отримані ним дані з записами про злочини в Чикаго в той же період. Завдяки своїй методиці Гербер зміг передбачити 19 з 25 злочинів, які відбулися в Чикаго в квітні 2013 року.

“Моя початкова гіпотеза була в тому, що між використанням Твіттера і злочинами немає ніякого зв'язку. Все ж люди публічно не розповідають про те, що збираються зробити щось протизаконне. Однак навіть злочинці діляться записами про громадські заходи ,екскурсії і т.д на яких може бути скоєно злочин.” – коментує дослідник.

Наразі Гербер працює з відділами поліції в Чикаго та Нью-Йорку, допомагаючи розробляти більш досконалу систему, яка б передбачала скоєння правопорушень.