Депутата Донеччини засадили на 5 років за організацію сепаратистського референдуму

На Донеччині за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України засуджено колишнього депутата районної ради

Про це повідомляє прес-центр прокуратури Донецької області.

Під час досудового розслідування, встановлено, що колишній депутат Великоновосілківської селищної ради Великоновосілківського району Донецької області 1960 р.н. під час подій навесні 2014 року вчинив дії з метою зміни меж території та державного кордону України.

А саме, у квітні-травні 2014 року підозрюваний брав активну участь у підготовці та проведенні на території містечка Велика Новосілка незаконного референдуму щодо самостійності терористичної організації "ДНР".

Сам засуджений особисто здійснював контроль за роботою так званої виборчої комісії, а по закінченні незаконного референдуму організував підрахунок результатів голосування та наказав передати бюлетені учасникам терористичної організації "ДНР".

Громадянин повністю визнав свою провину та активно співпрацював зі слідством. Враховуючи це, між ним та прокурором підписано угоду про визнання винуватості.

Суд, враховуючи щире каяття чоловіка, стан його здоров’я (інвалідність), а також позицію прокуратури, визнав колишнього депутата винним та засудив до 5 років позбавлення волі.