Омелян назвав наслідки затягування перемовин з Ryanair

Міністр інфраструктури розповів, що в разі затягнення переговорів з Ryanair, ірландський лоукост зможе зайти на ринок України не раніше наступного року

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

"Якщо переговори будуть свідомо затягнуті і вони розподілять літаки на цей рік, то ми будемо говорити про те, що Ryanair зайде в наступному році", - пояснює Омелян.

За його словами, це робиться навмисне, аби лоукост взагалі не зайшов до України, або хоча б максимально відтермінувати їхній прихід.

"Для мене це дика ситуація, тому що будь-який нормальний оператор аеропорту перш за все зацікавлений у збільшенні пасажиропотоку. У нас зацікавлені в консервації теперішньої ситуації" ,- обурюється міністр.

За словами міністра, перемовини з Ryanair мають бути поновлені, оскільки є відповідне доручення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, тому вже найближчим часом вони можуть розпочатися. 

"Вони мають бути поновлені. Є чітке доручення Прем’єр-міністра, є підтримка Президента України. Тому я сподіваюсь, що найближчим часом вони будуть продовжені, бо далі тягнути кота за хвоста нікуди", - заявив міністр.