Спійманому на хабарі $500 тис. члену Вищої ради правосуддя вручили обвинувальний акт

ГПУ завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні та вручила обвинувальний акт діючому члену Вищої ради правосуддя Павлу Гречківському та його "поплічнику"

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючого члена Вищої ради правосуддя та його поплічника у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України", - вказано у повідомленні.

За версією слідства, останні шахрайським шляхом намагались заволодіти грошовими коштами у сумі 500 тис доларів США за нібито допомогу у вирішенні господарського спору в судах трьох інстанцій на користь потерпілого, шляхом впливу на представників судової гілки влади.

Не зважаючи на спроби підозрюваних ухилитись від ознайомлення та отримання процесуальних документів щодо завершення досудового розслідування, 8 серпня прокурором у кримінальному провадженні вже вручено обвинувальні акти обом особам, що перебувають під слідством.

Найближчим часом матеріали провадження будуть спрямовані до суду для розгляду по суті.

Санкцією статті, що інкримінується підозрюваним, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.