У Генштабі розповіли, як змінили правила використання мобільних в зоні АТО

Командирам ЗСУ дозволять самостійно вирішувати, чи можна їхніми підлеглими користуватися мобільними телефонами в зоні АТО

Про це заявив очільник військ зв'язку ЗСУ, начальник Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генштабу ЗСУ генерал-майор Володимир Рапко, повідомляє "Укрінформ".

Він пояснив, що проблема полягає у тому, що коли бійці АТО щоранку у 8-мій збираються в одному місці з телефонами, то російські найманці розуміють, "що це або сніданок, або якийсь брифінг і можуть надати команду на ураження".

"Щоб не порушувати права людини, ми дозволили командирам залежно від ситуації самим ухвалювати рішення, можна чи не можна користуватися мобільним телефоном підлеглим у зоні АТО", - наголосив Рапко. 

За його словами, взагалі на Донбасі користуватися мобільними можна, однак можуть виникнути непередбачувані випадки, через що більшість командирів забороняють підлеглим користуватися мобільними, щоб зберегти їхнє життя і здоров'я.

Рапко зауважив,  що мобільними можна користуватися лише у термінових окремих випадках, що необхідно роз'яснити військовим.