Бойовики "зіграли" для ОБСЄ: підірвали свої позиції та накрили вогнем сили АТО

Російські найманці на Донеччині влаштували "шоу" для ОБСЄ, імітуючи обстріли з боку сил АТО та відкриваючи вогонь "у відповідь"

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, близько 11:00 бойовики підірвали інженерні боєприпаси біля населеного пункту Мінеральне поблизу своїх позицій, щоб у такий спосіб імітувати обстріл з боку сил АТО. Далі окупанти обстріляли Авдіївку зі стрілецької зброї, кулеметів і 82-мм мінометів та підірвали ще два інженерні боєприпаси поблизу Мінерального, знов імітуючи артилерійській вогонь з боку ЗСУ.

"Дії НЗФ ОРДО носили постановочний характер і були розраховані не те, щоб переконати Александра Хуга та групу СММ ОБСЄ в тому, що обстріли здійснювали саме ЗСУ", - наголосили в штабі АТО.

Коли Александр Хуг зі своїми співробітниками прибули на Донецьку фільтрувальну станцію, то побачили розстріляну бойовиками зі стрілецької зброї щойно встановлену камеру відеоспостереження, яка працювала в штатному режимі всього лише одну добу.

Крім того, ще вранці, коли спостерігачі ОБСЄ поблизу оглядали за допомогою безпілотника околиці насосної станції 1-го підйому Південно-Донбаського водоводу поблизу Василівки, бойовики обстріляли БПЛА, щойно він піднявся в повітря, після чого здійснили неприцільний обстріл в напрямку Авдіївки з крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.