Ескалація в зоні АТО: загинули 3 бійців ЗСУ, 9 - поранені

За минулу добу троє українських військовослужбовців загинули на Донбасі, ще дев'ятеро військових зазнали поранень

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що вчора наприкінці дня на сході України почалася ескалація протистояння, зокрема окупанти активізували обстріли із забороненого озброєння після 6-тої години вечора.  

Найбільш напруженою ситуація була на Приморському напрямку. Російсько-окупаційні війська обстріляли з мінометів позиції поблизу Широкиного, в результаті чого український військовий зазнав поранень. Позиції поблизу Водяного накрили вогнем з гранатометів і стрілецької зброї. Там загинув один український боєць. Бойовики гатили з мінометів по позиціях в районі Талаківки та Красногорівки, а з БМП - біля Чермалика. 

На Луганському напрямку під мінометний вогонь потрапили позиції неподалік Новотошківського. Тим часом укріплення в районі Золотого, Троїцького та Новозванівки обстрілювали із озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під Новоолександрівкою в результаті було поранено бійця АТО. 

На Донецькому напрямку найбільш складною ситуація була на околицях Авдіївки та на шахті Бутівка. По цих позиціях терористи били з мінометів різних калібрів, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

"Загалом за минулу добу бойовики 28 разів порушили перемир’я. 3 українських військових загинули, ще 8 отримали поранення, один – бойову травму", - наголосили у відомстві.