Комп'ютерні ігри завдають шкоди мозку, - вчені

Вчені з'ясували, що у завзятих гравців у відеоігри в жанрі екшн виявилося менше сірої речовини в гіпокампі ніж у звичайних людей

Про це пише Medicalxpress.

Вчені вирішили провести повномасштабне нейро-візуальне дослідження мозку геймерів. Вони порівняли скани мозку гравців зі скані людей, які зовсім не грають. За ними вдалося встановити, що у геймерів менше сірої речовини в гіпокампі, отже, у них мозок виявляється більш виснаженим.

Проблема в тому, що чим сильніше виснажується гіпокамп, тим вище ризик розвитку різних захворювань: від звичайної депресії до хвороби Альцгеймера. 

Гіпокамп - це частина мозку, він відповідає за найрізноманітніші функції. Ймовірно, гіпокамп виділяє в потоці зовнішніх стимулів значиму інформацію, а після утримує її, виконуючи функцію короткочасної пам'яті. Більшість дослідників згодні з тим, що гіпокамп пов'язаний з пам'яттю, але повністю механізми його роботи поки не вивчені. 

Дослідження також показало, що під час гри у геймерів частіше стимулюється гіпокамп, а хвостате ядро. Виявилося, що 85% гравців задіють саме його для проходження ігор і перемоги в поєдинках. В цей час гіпокамп не використовується і починає деградувати, втрачаючи клітини.

Таким чином, в дослідженні робиться висновок, що потрібно набагато уважніше ставитися до відеоігор і активніше вивчати їх вплив на мозок людини.