Поліція заощадила "Нафтогазу" 36 млн грн на сумнівних тендерах

Департамент захисту економіки не допустив перевитрати коштів НАК "Нафтогаз України" під час тендерних процедур на суму 36 мільйонів гривень

Про це повідомляє прес-центр Головного управління Національної поліції України.

У відомстві розповіли, що дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії проводило відкриті торги на закупівлю великовантажних мототранспортних засобів. В результаті перемогли підприємства,які запропонували найнижчу ціну відповідно до лотів. Втім аналіз інформації показав, що запропонована вартість завищена і подальше укладання договорів з цими підприємствами може призвести до перевитрати коштів компанії.

В результаті правоохоронці відправили листа до "Нафтогазу" з цією інформацією, після чого компанія скасувала закупівлю автокранів і провела повторний аукціон. Цього разу ті ж самі компанії запропонували ціни, що були значно нижчі.

"Таким чином працівники відділу протидії злочинам у паливно-енергетичному комплексі Департаменту захисту економіки Нацполіції попередили перевитрату коштів НАК "Нафтогаз України" на суму майже 36 мільйонів гривень", - підсумували у поліції.