"ЛНР" блокує відкриття КПВВ "Золоте", чим погіршує гуманітарну ситуацію

Терористи з окупованих територій Луганської області блокують відкриття КПВВ "Золоте" через лінію розмежування

Про це заявив перший заступник Голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час візиту на Донбас, повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Він зауважив, що на Луганському напрямку необхідно відкрити повноцінний контрольний пункт в’їзду-виїзду для переміщення людей та автомобілів через лінію зіткнення. Адже наразі між Луганською областю та окупованими територіями функціонує лише один пішохідний КПВВ "Станиця Луганська" по мосту через річку Сіверський Донець.

Зокрема, Хуг на собі пересвідчився, що цей КПВВ потребує ремонту, а переходити по ньому складно, адже пройшовся по мосту пішки  з багажем у 35-градусну спеку. 

Таким чином, у ОБСЄ пропонують відкрити майже повністю готовий до роботи КПВВ "Золоте" поблизу міста Попасна, однак терористи ніяк не реагують на таку пропозицію. 

"Свідоме блокування вирішення цього питання свідчить про те, що керівництво ОРЛО продовжує цинічно ігнорувати інтереси цивільного населення по обидва боки лінії зіткнення, демонструє зацікавленість у погіршенні гуманітарної ситуації в регіоні та прагне подальшого загострення протистояння на Донбасі", - наголосили у штабі.