Донеччина стане енергонезалежною від "ДНР" до 24 серпня

Українська влада здійснила перепідключення міст Авдіївка та Красногорівка, які раніше отримували електроенергію по лініях із боку "ДНР"

Зміст

Про це глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив в інтерв'ю виданню Укрінформ.

"Ще орієнтовно на початку року баланс перетоків електроенергії з тієї сторони і з нашої туди був для України мінус 30 млн грн на місяць. Тобто, так звана "ДНР" постачала нам електроенергію із Зуївки через Макіївку, а ми постачали їм", - сказав він.

За словами Жебрівського, після обстрілів бойовиків Жованки, під Горлівкою більше року була без світла.

"Зараз ми проводимо і там перепідключення. І до Дня Незалежності точно, намагатимемося і раніше, підключимо Жованку, Зайцеве, Бахмутку і Піски до енергетичної мережі контрольованої Україною території", - повідомив очільник Донеччини.

Він наголосив, що рішення про припинення постачання Україною електроенергії на окуповані території Донецької області було прийнято після “націоналізації” окупантами українських підприємств та несплату боргів за енергопостачання.

"Поки ДТЕК був спільний і на контрольованій, і на неконтрольованій території, то вони там з цим балансом якось вирішували. Але після т.з. націоналізації терористами тієї частини, яка належала до обленерго, ці перетоки стали прямим мінусом енергоринку", - пояснив Жебрівський.