На Донеччині пояснили, чому "ДНР" не відключать воду за мільярдні борги

Наразі в Україні не можуть відключити терористам з окупованих територій Донецької області воду

Про це заявив очільник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

Він зауважив, що наразі альтернативне водопостачання є дуже дорогим і може обійтися країні близько 3,5 мільярдів гривень. Він уточнив, що йдеться про автономізацію водопостачання на території, що лишилися під контролем України.

"Думаю, що в наступному році, або ж до кінця року (якщо все буде нормально), ми забезпечимо альтернативним водопостачанням Маріуполь, Нікольський, Мангушський райони. Вживши деяких заходів тут, між Слов'янськом і Краматорськом, ми збільшимо напір води і зможемо вже забезпечити Волноваху", - наголосив Жебрівський.

Він пояснив, що лише після цього можна буде більш серйозно обговорювати з терористами їхні борги за водопостачання. Зокрема, сепаратисти заборгували 1,6 млрд грн лише за постачання води КП "Вода Донбасу". Попри це, наразі їм воду відключити не можна, адже постраждати можуть і підконтрольні уряду території.

"Фактично водогін, так званий канал "Сіверський Донець", заходить на частину Горлівки, Донецьк, Ясинувату і йде далі на Маріуполь. Тобто, відключивши водопостачання для тієї території, ми відключимо від води Волноваху, Маріуполь, Нікольський і Мангушський райони", - підсумував Жебрівський.