Об'єкти в Україні "заміновує" мешканець Новосибірська, - InformNapalm

Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm вирахували російського телефонного терориста, який "мінує" будівлі в Україні

Про це йдеться на офіційному сайті спільноти.

"Один з найбільш активних телефонних терористів - це мешканець Новосибірська, громадянин Російської Федерації та Ізраїлю Олександр Аксіненко. Він не приховує свою діяльність і навіть розповідає про теракти публічно", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що телефонний терорист впевнений у своїй безкарності, оскільки після обшуків в його помешканні у 2014 році за запитом СБУ за статтею 205 КК РФ він отримав від співробітників ФСБ Росії лише усні заохочення з рекомендацією "працювати в тому ж дусі".

Волонтери наголошують, що ФСБ РФ протегує діяльність телефонного мінера й інформаційного терориста, який постійно загрожує вибухами об'єктів української інфраструктури.

Окрім того, телефонний терорист писав анонімні листи до СБУ та іншіх структур.

"У листах він заявляв, нібито особисто керував замахами і підривами автомобілів українських силовиків: заступника начальника відділу контррозвідки управління СБУ Донецької області полковника Олександра Хараберюші (загинув 31 березня 2017), співробітника СБУ полковника Юрія Возного (загинув 27 червня 2017) і співробітника ГУР МО України полковника Максима Шаповала (загинув 27 червня 2017)", - пишуть волонтери.