Перед Білим домом встановили велетенське курча, схоже на Трампа

У Вашингтоні поблизу Білого дому з'явилося дев'ятиметрове надувне курча із зачіскою, як у президента США Дональда Трампа

Про це повідомляє ВВС.

Курча стоїть між офіційною резиденцію лідера США та знаменитим монументом Вашингтона.

Власник курча, пояснив, що встановив фігуру на знак протесту проти "неефективного" лідерства Дональда Трампа. Він закинув Трампу, що той боїться публікувати свої податкові декларації, а також проявляє нерішучість у зовнішній політиці. За даними місцевих ЗМІ, кошти на фігуру чоловік зібрав через ресурс спільного фінансування GoFundM.

"Виглядає, що він боїться протистояти Путіну, а зараз - пасує перед Північною Кореєю", - заявив власник фігури.

В англійському сленгу слово "курча" означає "боягуз".

Думки користувачів соцмереж щодо інсталяції розділилися: хтось називає її "милою", хтось - "жалюгідною". У середу, 9 серпня, хештег #TrumpChicken набув популярності в американському сегменті Twitter.

"Це не коментар про Трампа чи його президентство - мені просто подобається надувне курча з волоссям Трампа. Це справді мило", - написала Єва Ульріх.

"Президент Трамп каже ядерній Північній Кореї про "вогонь і лють", а демократи надувають курча? Божевілля", - прокоментував користувач Скотт Преслер.

У квітні надувне курча вже використовували під час акцій протесту, учасники яких вимагали від Трампа оприлюднити податкові декларації.