Проект "Стіна" зміцнить безпеку України, — Бурбак

Лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що проект "Стіна" необхідний для захисту кордонів України від Росії

Про це він повідомив в ефірі Еспресо. TV.

"Ми, як фракція, приймали дуже багато рішень, які когось, певно, не влаштовували, особливо це не влаштовувало Росію, коли ми робили наголос на тому, що найголовніше — це захист, зміцнення нашої безпеки і оборони", - розповів Бурбак.

Він зазначив, що цей проект пов’язують з "Народним фронтом".

"Іміджево проект "Стіна" пов’язують із "Народним фронтом", із цією фракцією, яка голосувала за те, щоб в цьому році врешті-решт було повноцінне фінансування проекту облаштування інженерного захисту нашої держави. Те, чого не було зроблено за останні 25 років", - зазначив народний депутат.

Він додав, що подібні проекти почали інші країни, які мають кордон з Росією.

"Країни НАТО, які мають кордон з Росією, розпочали аналогічний процес - всі країни Балтії, Норвегія розпочали будівництво і інженерного облаштування кордону з Росією. Це політичне питання, зокрема боротьби з країною-агресором Росією", - зазначив Бурбак.

Він пояснив, що гроші на проект брали не міністри чи президент, а співробітники служб, тому вони в

На думку політика, проект "Стіна" хронічно недофінансований і Бурбак неодноразово звертався до колег, щоб збільшити об’єм коштів на нього, зокрема з конфіскованих грошей Віктора Януковича.