У Маріуполі викрили бордель з "сертифікованими" повіями

Співробітники управління з протидії злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми, викрили масажний салон у Центральному районі Маріуполя, де надавалися інтимні послуги

Про це повідомляє на Facebook поліція Донеччини.

Поліцейські відпрацьовували підпільний заклад понад 4 місяці. Масажний салон був розташований у житловому будинку. Потрапити всередину можна було тільки за попереднім записом по телефону.

Власники закладу пропонували "еротичний масаж", однак, як було встановлено в ході досудового розслідування, він був лише одним з пунктів списку послуг сексуального характеру, які надавали працівниці салону. Жодного обладнання для масажу у приміщенні не було, лише двоспальні ліжка.

У салоні цілодобово знаходилися від 3 до 6 дівчат з різних областей України віком 20-25 років. Вони працювали "вахтовим способом" - приїздили у Маріуполь на "підробіток", де певний час жили прямо в салоні. Тут же, у закладі, дівчата проходили курс інтимного масажу та навіть отримували "сертифікати".

На момент приїзду поліції у закладі було 5 дівчат з Херсонської, Сумської, Донецької області, в тому числі і з окупованої території. Тариф на послуги складав від 400 до 5 000 гривень. Приймали як готівку, так і банківські картки. Скільки з цього отримає повія - вирішувала адміністраторка салону.

Нею виявилася 20-річна дівчина, у минулому - масажист. За попередньою інформацією, вона вела усі справи - наймала та навчала "масажисток", а також розповсюджувачів листівок з рекламою салону, яких самостійно інструктувала - по яких вулицях розносити. Також вона вела бухгалтерію.

Адміністратор затримана в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Організатор незаконного секс-бізнесу встановлюється.

З салону вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, рекламну продукцію, речові докази та чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність, гроші, отримані злочинним шляхом.

Власники закладу гарантували клієнтам відсутність відеозйомки, однак поліцейські під час обшуку звернули увагу на товсте дзеркало у приймальні – за ним ховалася відеокамера.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 302 Кримінального кодексу України (створення або утримання місць розпусти або звідництво). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.