Уряд вніс зміни в роботу ProZorro

У середу, 9 серпня, Кабмін ухвалив постанову, що вносить зміни до роботи електронної системи закупівель ProZorro

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Так, постанова створює умови використання ProZorro державними, комунальними та казенними підприємствами, на якi не поширюється дія закону "Про публічні закупівлі".

Крім того, документ збільшує кількість випадків, у яких оператор авторизованого електронного майданчика повертає плату учаснику тендера, а адміністратор повертає виплату оператору майданчика.

Раніше передбачалося повернення коштів, сплачених за участь у процедурі закупівлі, лише в разі скасування торгів або визнання їх такими, що не відбулися, до моменту розкриття тендерних пропозицій.

На практиці є випадки, коли замовники скасовують процедури закупівель із незалежних від учасників причин після розкриття пропозицій. У таких випадках учасники втрачають кошти, сплачені за участь у закупівлях. Зміни до роботи ProZorro забезпечують більш привабливі для бізнесу умови участі в закупівлях.

Також постанова уточнює законодавство щодо податку на додану вартість - відтепер він враховується в оплаті учасника та оператора авторизованого електронного майданчика.