Нова серія "Гри престолів": є "Золота армія", яка допоможе Ланністерам перемогти

У "Грі престолів" королева Вестеросу Серсея Ланністер, можливо, матиме у рукаві значний козир для перемоги - армію найкращих найманців

Про це пише The Independent.

У останній серії серіалу, яка вийшла 6 серпня під назвою "Трофеї війни", для Дейенеріс Таргарієн все складалося вдало. Їй вдалося за один раз знищити запаси їжі та грошей Ланністерів та здолати їхню армію. Проте під кінець королева Серсея згадала якусь "Золоту компанію".

Нею може виявитися 10-тисячна група найманців, що базуються в Ессосі, по той бік вузького моря. Компанія ця згадується не вперше. Про неї згадували у четвертому сезоні, коли Давос Сіворт порадив Стеннісу найняти групу, зауваживши, що вони одні з найбільш досвідчених бійців на землі. Крім того, у їхньому складі колись бився сам легендарний Йора.

"Золота компанія" може виявитись саме тим, що дасть Серсеї шанс зберегти Залізний престол. Ця короткочасна згадка не може бути випадковою, особливо якщо врахувати те, що у матеріалі Джорджа Мартіна вона є досить важливою для подальших подій", - зауважую видання.

Цю групу заснував байстрюк короля Ейгона Таргарієна – Ейгор Ріверс. До неї входять вигнанці з усіх куточків землі. Її важливим членом є Ейгон Таргарієн, син Рейгара Таргарієна та Елії Мартелл, яких Ґреґор Клеґон убив ще до початку подій, описаних у книзі Мартіна.