Росія розмістила в Криму балістичні ракети, що можуть вразити Європу, - МінАТО

Росія обладнала кораблі Чорноморського флоту ракетами "Калібр", радіус ураження яких приблизно 2500 км, подібне озброєння надійшло і до флоту Балтійського моря

Про це повідомляє прес-центр Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"Чорноморський флот Росії поповнився двома малими ракетними кораблями "Зелений діл" та "Серпухов", оснащених ракетними комплексами "Калібр-НК". За інформацією воєнних експертів та повідомленнями російських ЗМІ зазначені ракетні дозволяють уражати цілі на відстанях до 2500 км", - йдеться у повідомленні.

При умові, базування кораблів такого класу на території Криму в радіусі ураження знаходяться європейські країни, від Румунії до Франції та Скандинавії, також країни Близького Сходу, Північної Африки, Передньої Азії та важливий стратегічний об’єкт – Суецький канал.

Крім того, військові кораблі подібного класу перебувають у складі Балтійського флоту Росії, у Калінінграді. Таким чином, в зоні небезпеки опиняються практично всі європейські країни, включно з Ісландією. Варто зазначити, що на цій території розташовано 20 атомних електростанцій та 139 хімічних підприємств Європейського Союзу.