У Раді відповіли на істерики Росії: будівництво США бази ВМС в Очакові законне

Будівництво оперативного центру ВМС України на військово-морській базі в Очакові Миколаївської області інженерами ВМС США повністю відповідає законодавству України

Про це у Facebook повідомила нардеп, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Ірина Фріз.

Фріз прокоментувала нещодавні висловлювання заступника голови комітету Ради Федерації Росії з оборони і безпеки Франца Клінцевича про нібито провокації з боку ВМС США: "Очевидно, Франц Клінцевич не помітив змін в законодавчому полі і зовнішній політиці України".

Нардеп нагадала, що в цьому році Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)".

"Законопроект дозволив чітко встановити курс України на набуття членства в Північноатлантичному Альянсі. Хочу нагадати Францу Клінцевічу, що позаблоковий статус було скасовано Україною незабаром після анексії Криму і початку російської агресії на Донбасі", - підкреслила Фріз.

Нардеп зазначила, що Україна розглядає таке будівництво як нагальну потребу в рамках підвищення обороноздатності держави, розвитку ВМС України, а також проведення і координації спільних заходів безпеки з країнами-членами НАТО.

"Така необхідність викликана багаторічною політикою РФ, спрямованою на знищення української незалежності і суверенітету, а з 2014 року - веденням неоголошеної війни", - підкреслила вона.