Затримали банду, в якої вилучили наркотиків на 6 млн та арсенал зброї

Прикордонники вилучили значну кількість наркотиків, боєприпасів та вибухових речовин в південних регіонах України, вилучено 90 кг наркотиків, 55 г амфетаміну та арсенал зброї

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

Оперативні заходи одночасно проводились на Одещині та Миколаївщині, що стало заключною фазою припинення злочинної діяльності банди наркоторговців, які займались виготовленням синтетичних наркотиків, вирощуванням нарковмісних рослин елітних сортів, їх обробкою та реалізацією в Одесі.

Культивовані плантації знаходились на території населеного пункту Райдолина Вознесенського району Миколаївської області. Після дозрівання речовини висушували та готували для формування доз і продажу їх через мережу реалізаторів в Одесі.

Щомісячний обіг такого "бізнесу" складав декілька мільйонів гривень, що підтверджено виявленими значними сумами коштів готівкою та на банківських рахунках.

Під час обшуку було вилучено майже 90 кг наркотичних речовин рослинного походження, 55 г порошку амфетаміну та майже 8 л прекурсорів для його виготовлення. Також було виявлено лабораторію з виготовлення амфетаміну, вилучено обладнання для обробки, фасування, вживання наркотиків.

Загалом вилучена партія наркотиків складає близько 40 тисяч доз. В курортний сезон в Одесі наркоділки від їх реалізації могли б отримати прибуток в понад 6 млн. грн.

Також, під час обшуків було вилучено тротилові шашки, пластид, 12 бойових гранат із запалами (Ф-1 та РГД-5), значна кількість боєприпасів різних калібрів до бойової зброї (АК-74, СВД, ПКМ, ПМ).

Тепер членам угрупування загрожує до 10 років ув’язнення.