З'явились нові подробиці, як українців відправляли на "роботу" до Британії

Українці-жертви торгівлі людьми потрапляли в боргову кабалу, адже зловмисники вимагали повернути за переїзд від 4 тис. фунтів стерлінгів

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Під час розслідування встановлено, що українці з Івано-Франківської області вербували громадян України під прикриттям офіційного працевлаштування в містах Великобританії. Але з країн Євросоюзу до Англії переправляли нелегальним шляхом. Українці були втягнуті в трудову експлуатацію: отримували низьку заробітну платню, проживали в незадовільних умовах.

"Правоохоронці з’ясували, що всі потерпілі отримували легальні робочі візи на територію Польщі, тобто до країн ЄС вони потрапляли легально. Але звідти їх переправляли до Литви, де підбиралися паспорти зі схожими фотокартками, тобто документи також були легальні. Українці їхали до Великобританії через Норвегію, Данію, Нідерланди та Німеччину. Коли не могли підібрати документи, наших громадян переправляли у тайниках вантажних машин", – розповів начальник відділу Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Андрій Гаманюк.

Він також повідомив, що жертви, потрапляли ще і в боргову кабалу, адже зловмисники вимагали повернути за переїзд від 4 тисяч фунтів стерлінгів . А у разі відмови погрожували фізичною розправою їм та їхнім близьким.

Гаманюк наголосив, що наразі затримані більше 11 учасників злочинної групи, як на території України, так і на території Литви, більше 30 потерпілих проходять за кримінальним провадженням.