"Рахую до трьох і стрілятиму": російський військовий не дав працювати місії ОБСЄ біля Станиці Луганської

На мосту у Станиці Луганській озброєний чоловік погрожував розстріляти Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ

Про це повідомляє прес-служба організації.

У неділю, 13 серпня, о 9.45 патруль місії ОБСЄ із чотирьох людей перебував на південь від зламаної частини пішохідного моста на південь від Станиці Луганської, яка перебуває під контролем уряду, поруч із передовою позицією бойовиків "ЛНР". На той момент спостерігачі були усередині лінії розмежування.

Спостерігачі моніторили, як цивільне населення перетинає дерев'яні пандуси. До них підійшов неозброєний чоловік у військовій формі і почав говорити до СММ. Спостерігачі не могли його повністю зрозуміти, тому що він говорив ламаною російською мовою із сильним акцентом. В ОБСЄ припустили, що він - із Північного Кавказу.

Потім чоловік відійшов від патруля на дві хвилини, а потім повернувся із штурмовою гвинтівкою. Він встановив магазин гвинтівки, відключив запобіжник і направив на патруль приблизно з відстані 3-х метрів. При цьому також були присутні двоє неозброєних чоловіків у військовому одязі.

Чоловік із гвинтівкою наказав патрулю їхати геть.

"Ви всі шпигуни. Нічого вам ходити біля наших позицій. Вам взагалі нічого тут робити. Забирайтеся звідси. Рахую до трьох і, якщо ви не підете, то буду стріляти", - погрожував він.

Коли озброєний чоловік почав рахувати, голова патруля заявив, що спостерігачі їдуть геть. Члени патруля повернулися до своїх машин і залишили цей район.