"Південмаш" спростував постачання ракетних двигунів Північній Кореї

Держпідприємство "Південний машинобудівний завод" спростувало інформацію видання The New York Times про нібито наявність у КНДР українських ракетних комплектуючих

Про це йдеться в заяві на сайті "Південмашу".

"У зв'язку з публікацією The New York Times від 14 серпня "North Korea's Missile Success Is Linked to Ukrainian Plant, Investigators Say", яку масово тиражують українські ЗМІ, "Південмаш" заявляє наступне. Факти, викладені в публікації, не відповідають дійсності. Припущення авторів публікації і процитованого ними "експерта" щодо можливого зв'язку України з прогресом КНДР у розвитку ракетних технологій не мають відношення до реальності", - йдеться в заяві.

У держпідприємстві наголосили, що ніколи раніше не мали та не мають зараз жодного відношення до північнокорейських ракетних програмам космічного або оборонного характеру.

"Ракети та ракетні комплекси військового призначення в роки незалежності "Південмашем" не випускалися та не випускаються. Єдиний серійний двигун, що останніми роками постачається на експорт (РД-843 до Італії для європейської ракети-носія "Вега"), призначений для запуску та роботи в умовах відкритого космосу і за своїми характеристиками не придатний для використання в балістичних ракетах військового призначення", - додають представники "Південмашу".

Держпідприємство зазначає, що дотримується вимог режиму контролю за ракетними технологіями, учасником якого Україна є з 1998 року. Статтю The New York Times "Південмаш" називає провокаційною та "заснованою на некомпетентній "експертній" думці".