У Данії власники електрокарів заробляють $1530 на рік

Власники електромобілів заробляють до $1530 на рік, повертаючи зайву енергію назад в енергомережу, коли ті паркують своє авто на заправці

Про це пише видання Bloomberg.

Випробування, які були проведені в Данії автовиробником Nissan та італійської енергокомпанією Enel, показали, що батареї електромобілів можуть врівноважувати попит і пропозицію електрики в енергомережі країни і забезпечувати реальний дохід своїм власникам.

Технологія, що пов'язує транспортні засоби з енергомережею, є ще одним додатковим ресурсом для операторів енергомереж, які вже намагаються інтегрувати енергію вітру і сонячної енергії в свою систему розподілу.

"Якщо ви розгорнете на ринку величезна кількість електромобілів без будь-якого контролю над тим, як вони впливають на електричну мережу, ви можете створити нові проблеми", - сказав директор з енергетичних послуг компанії Nissan Europe Франсіско Карранса.

За його словами, у Данії під час випробувань з'ясувалося, що кожен власник електромобіля зміг заробити аж до $1530 на рік, "зливаючи" надлишковий заряд батареї в загальну електромережу під час паркування.