В Китаї підліток помер після перебування у центрі з лікування інтернет-залежності

Китайський підліток загинув через кілька днів після того, як потрапив до виправного табору з лікування інтернет-залежності, що спричинило нову хвилю дискусій щодо доцільності існування таких установ

Про це повідомляє ВВС з посиланням на газету Anhui Shangbao.

Інцидент стався цього місяця в східній провінції Аньхой. Повідомляється, що 18-річний хлопець зазнав численних травм. Директора центру та кількох співробітників затримали. На час розслідування діяльність установи було припинено.

Мати підлітка Лю говорить, що у хлопця розвинулась неконтрольована інтернет-залежність, з якою вони з батьком загиблого нічого не могли вдіяти. Тому вони вирішили відправити свого сина до центру, у якому використовують "психологічне наставництво та фізичні вправи" для лікування дітей від інтернет-залежності.

Підліток потрапив до центру 3 серпня. За 2 дні батькам повідомили що він потрапив до лікарні, де згодом помер.

Точна причина смерті підлітка невідома, але батьки заявили, що лікарі, які оглядали тіло їхнього сина, розповіли про 20 зовнішніх травм і ще декілька внутрішніх.

У світлі цього інциденту багато ЗМІ закликали до посилення регулювання центрів залежності, а також критикували батьків підлітка.

Останніми роками у Китаї набули розповсюдження так звані "виправні табори", у яких лікують залежність від інтернету та комп'ютерних ігор.

Деякі з них відомі своєю військовою дисципліною, їх критикували за надто жорсткі методи, такі як лупцювання пацієнтів та застосування електрошоку.