ГПУ розслідує можливий вплив даних НАБУ про Манафорта на вибори у США, - нардеп

ГПУ відкрила кримінальне провадження про розголошування НАБУ фактів, що порочать репутацію екс-глави штабу Трампа Пола Манафорта, на підставі заяви позафракційного нардепа Андрія Деркача

Політик підтвердив у своєму Facebook цю інформацію.

У фабулі викладеного провадження сказано, що оприлюднена НАБУ інформація про Манафорта створила в суспільстві "враження незаконного втручання у вибори президента США".

"Я вважаю, що своїми необдуманими діями НАБУ завдало серйозної шкоди українсько-американським стосункам. Україна з'явилася в очах США як ненадійний партнер. Двосторонні контакти на вищому рівні на деякий час були повністю заблоковані, а фінансова допомога - істотно скорочена", - написав нардеп.

Він опублікував копію своєї заяви в Генпрокуратуру і відповідь на неї, а також нагадав, що заздалегідь об'єм допомоги США Україні в 2018 році повинен був скласти $570 млн.

"Новий проект бюджету передбачає скорочення допомоги до 177 млн - на 69%. І це тільки один з наслідків "активності" НАБУ", - заявив політик.

Він вважає, що агентство деструктивно вплинуло на стосунки між Україною і США і може зашкодити національній безпеці України.