НАЗК хоче покарати Симоненка за фінансові махінації

Національне агентство з питань запобігання корупції надіслало в суд матеріали з проханням притягнути до відповідальності голову Компартії України Петра Симоненка

Про це йдеться в ухвалі Подільського районного суду Києва від 7 серпня.

Відповідно до протоколу про адмінпорушення, при аналізі звіту КПУ встановлено ряд порушень при отриманні грошових внесків. А саме Петро Симоненко з порушенням закону вніс грошові кошти на користь забороненої в Україні КПУ.

"Актом про проведення аналізу звіту політичної партії від 30 червня 2017 року встановлено ряд порушень при отриманні грошових внесків на користь політичної партії, що свідчить про порушення встановленого законом порядку отримання внеску на підтримку політичної партії", – йдеться в документі.

Читайте також: Повсталі з пекла. Симоненко і Вітренко у фотожабах

Так, відповідні порушення тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до ста тридцяти неоподатковуваних мінімумів, тобто від 1700 до 2210 грн. Крім того внесок, який був внесений з порушенням має бути конфіскований.

В той же час, суд відмовився розглядати справу, оскільки вона не знаходиться в межах юрисдикції Подільського суду. Справу було повернуто в НАЗК, щоб агентство направило його до іншого суду.

  • Нагадаємо, лідер забороненої в Україні Компартії Петро Симоненко, який завжди виступав проти Євросоюзу та євроінтеграції, користується безвізом й вільно відвідує європейські країни.