Радник Трампа хотів організувати зустріч із Путіним до виборів

Один зі співробітників виборчого штабу Дональда Трампа кілька разів намагався організувати зустріч із росіянами, зокрема з Володимиром Путіним

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на електронну переписку волонтера кампанії Джорджа Пападопулоса.

Ці листи – це частина із 20 тис. документів, які передали Конгресу США для розслідування можливого втручання Кремля у президентські вибори США та зв'язків Трампа та його команди із росіянами.

Джордж Пападопулос був наймолодшим  серед нових радників у штабі Трампа з березня до вересня 2016 року. В квітні він розповів тодішньому менеджеру кампанії Корі Левандовскі, що Володимир Путін хотів би "прийняти команду Трампа, коли на це буде правильний час".

Радник контактував із співробітниками Російської ради з міжнародних справ, які натякали, що МЗС Росії з прихильністю ставиться до можливої поїздки Трампа в Росію.

Однак декілька членів команди Трампа, серед яких і керівник кампанії Пол Манафорт, мали занепокоєння щодо пропонованих зустрічей.

"Нам потрібно, аби хтось повідомив, що Дональд Трамп не їздить у такі поїздки", - написав Манафорт у записці до колеги.

"Ми думали, що ми, очевидно, не повинні рухатись далі щодо будь-яких зустрічей з росіянами, доки нам не випала нагода поспілкуватись з нашими союзниками по НАТО", - прокоментував у березні можливу зустріч з росіянами співголова штабу Трампа Сем Кловіс.