Tesla створила “крихітний будинок” для економії електроенергії

Компанія Tesla Motors запустила просвітницьку програму, в рамках якої хоче навчити людей збирати і витрачати електроенергію

Про це повідомляє Motor.

Для проекту компанія побудувала “крихітний будинок” оснащений всім необхідним обладнанням. Його загальна маса становить дві тонни, а на даху споруди встановлені шість сонячних панелей для накопичення енергії загальною потужністю два кіловати.

Також на “крихітний будинок” поставили домашню станцію швидкої зарядки електрокарів Tesla Powerwall. Сама будівля зроблена з “місцевої, відновлюваної деревини без хімікатів”.

За допомогою електричного кросовера Tesla Model X “крихітний будинок” їздитиме найбільшими містами Австралії протягом найближчих місяців. Зараз він знаходиться в Мельбурні.

У листопаді 2016 року компанія Tesla придбала компанію SolarCity - великого виробника сонячних батарей. До цього, в жовтні того ж року, американський виробник електрокарів підписав договір про наміри з Panasonic. Згідно з цим документом, дві компанії повинні займатися спільним виробництвом сонячних батарей.