В Кабміні розповіли, як нараховуватимуть субсидії безробітним

Безробітні українці працездатного віку зможуть отримувати субсидію розміром не більше двох прожиткових мінімумів

Про це повідомляє Урядовий портал на Facebook.

В Кабміні повідомили, що збираються вирівняти соціальну несправедливість, у випадках, коли українці працюють неофіційно і отримують субсидію у максимальному розмірі та тоді, коли громадяни України мають офіційну роботу з мінімальною зарплатнею, але меншою субсидією.

"Тому зарахуванням двох прожиткових мінімумів – з 1 травня 2017р. – 3248 грн. - держава вирівнює соціальну справедливість між тими, хто справді потребує підтримки в оплаті житлово-комунальних послуг, і тими, хто наче б то не працює, але на якісь доходи живе", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, безробітним людям працездатного віку нараховуватиметься субсидія не більше двох прожиткових мінімумів - 3248 грн.

Це стосується лише працездатних осіб. Водночас спеціальна комісія окремо розглядатиме справи претендентів на субсидії, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Це рішення ухвалили для боротьби з прихованою зайнятістю та тіньовою економікою.

"Рішення про зарахування 2-х прожиткових мінімумів людям працездатного віку при оформленні субсидії покликане стимулювати населення до праці та офіційного працевлаштування", - заявили в Урядовому порталі.