У США провайдер не видав владі дані активістів, які зривали інавгурацію Трампа

Каліфорнійський інтернет-провайдер DreamHost відмовився надати Мін'юсту дані відвідувачів сайту Disrupt J20.org, який організував протести у Вашингтоні 20 січня - в день інавгурації президента Дональда Трампа

Про це повідомляє ВВС.

Адвокати DreamHost представили в суді 60-сторінкове клопотання з проханням підтримки в боротьбі з прокурорами.

Сайт, назва якого перекладається як "Зірвати 20 січня", містить загальну інформацію про громадянську непокору та оголошення про низку заходів у Вашингтоні. Протести в режимі "прямої дії", організовані з його допомогою 20 січня, проходили досить агресивно. Влада звинуватила понад 200 учасників у вуличних заворушеннях і псуванні майна.

Прокурори стверджують, що частина підозрюваних була пов'язана з сайтом Disrupt J20. Судовий ордер на вилучення його змісту вимагає журнал реєстрації відвідувачів, їхні IP-адреси, контактну інформацію, а також усі наявні на сайті фотографії.

DreamHost каже, що мова йде про 1,3 млн IP-адрес, адреси електронної пошти та фотографії тисяч людей. Провайдер назвав вимогу Мін'юсту перевищенням влади.

На боці провайдера виступили правозахисники та прихильники необмеженої свободи в інтернеті.

DreamHost сперечається з Мін'юстом ще з липня, але публічний протест провайдер висловив лише в понеділок, 14 серпня. У заяві на сайті йдеться, що затребувана прокурорами інформація "може бути використана для виявлення людей, які користувалися цим сайтом для того, щоб реалізувати свободу слова, гарантовану Першою поправкою до Конституції".

Слухання з цього приводу відбудеться в п'ятницю у вашингтонському суді.DreamHost наполягає, щоб у нього вимагали не всю інформацію, а лише ту, що стосується конкретних користувачів сайту Disrupt J20.org.