Збитки на $10 млн: топ-чиновникам "Укрзалізниці" оголосили про підозру

НАБУ та ГПУ повідомило про підозру посадовцям "Укрзалізниці", які безпідставно надали пільги низці експедиторів, що завдало збитку на $10,2 млн

Про це повідомляє прес-центр Національного антикорупційного бюро України.

Детективи НАБУ та представники прокуратури повідомили про підозру колишньому заступнику голови "Укрзалізниці", чинному директору одного з департаментів компанії та заступнику директора однієї з філій "Укрзалізниця".

Посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала $10,2 млн доходів, що станом на дату злочину складало 97 млн грн.

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище та будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України, застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення.

Тобто посадовці визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільга все одно була надана.

Наразі, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.