Квартира на Рубльовці, Tesla і яхта: як живе син прес-секретаря Путіна

Російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував нове розслідування щодо сина речника президента Росії Дмитра Пєскова

Розслідування було опубліковано на сайті російського опозиціонера. 

"У Миколи (сина Пєскова) незвичне прізвище - Чоулз. Це прізвище його вітчима-англійця. Він разом з мамою (першою дружиною Пєскова) переїхав жити до Великобританії в кінці 90-х, де і залишався на понад десять років", - йдеться у матеріалах розслідування.

Проте в 2011-2012 роках він повернувся до Росії.

На сьогодні, він користується тільки кращими автомобілями. Сам їздить на новому Range Rover, патріотично обв'язуючи дзеркало георгіївською стрічкою. Також в його автопарку були помічені Ferrari, Mersedes,Tesla. Він літає приватними літаками. Коли не приватними, то першим класом і зовсім рідко бізнес класом.

"Яхти, подорожі, тусовки, відпочинок. Повний набір гедоніста" , - пише Навальний.

"Загалом людина повернулася з гнилої старої нудною Європи в Москву і живе повним життям. І життя його - свято, і закон йому - не закон", - іронізують опозиціонер.

Проте у Великій Британії син Пєскова не жив на таку широку ногу.

У стенограмі засідання англійського суду вказано, що в 2009 році син Дмитра Пєскова в компанії двох знайомих напав на підлітка біля місцевого Макдональдса та забрав у нього гроші і побив. За кілька тижнів до цього нападу його засудили до 10 місяців умовно за напад на дівчину, в якої він відібрав телефон.

"З характеристики від адвоката ми дізнаємося, що Микола не має навіть середньої освіти і вкрай схильний до насильства", - пише Навальний.

Таким чином, говорить Навальний, без досвіду роботи і освіти у Миколи в Великобританії перспектив було мало. Тому він переїхав до Росії, де його батько Дмитро Пєсков працює речником Володимира Путіна.

Сьогодні син Пєскова працює на пропагандистському каналі Russia Today, куди його влаштував його батько.