На Вінниччині підбили підсумки конкурсу "Село: кроки до розвитку". PR

У конкурсі "Село: кроки до розвитку”, який організувала компанія “Миронівський хлібопродукт” спільно з Вінницькою облдержадміністрацією та громадською організацією «Стіна», визначено 20 найкращих проектів

Про це передає Еспресо.TV.

На реалізацію свого бізнесу переможці отримають по 40 тисяч гривень. Конкурс покликаний стимулювати активність сільських громад та підтримати ініціативи громадян щодо економічної самоорганізації.

"Частина жителів цих сіл працює на наших підприємствах, частина вимушено від'їжджає в міста, тому що немає пропозицій про роботу, але частина з них хочуть залишитися в селі. Частина хоче почати власний бізнес і багато хто мріє про те, щоб села відродилися і не виживали, а цвіли в майбутньому", - розповіла директор департаменту зі зв`язків із громадськістю та КСВ компанії “Миронівський хлібопродукт” Альона Кузьменко.

Активних та креативних вінничан експертна комісія обирала на підставі поданих бізнес-планів. Брали до уваги — реалістичність бізнесу та наявність соціальної складової.

"Перевагу надавали тим людям, які горіли, які ми бачили що вони дійсно цю ідею реалізують, у яких уже був певний досвід. Перший критерій це реалістичність, наскільки ця людина зможе освоїти ці кошти і мати певний зиск для себе так і для громади в якої вона проживає", - сказав голова правління спілки підприємців “Стіна” Олександр Печалін.

Леся Гнатовська з Райгорода — приватний перукар. Хоче забезпечити більш комфортні умови своїм відвідувачам.

"Щоб вдосконалити надання послуг, щоб сервіс покращити ну от ці кошти на це зараз саме мені і потрібні", - сказала Гнатовська.

А от Олег Гнатенко з Брацлава вже кілька років на власній фермі вирощує кролів.

"Кролівництво — я займався цим так, на любительському рівні, зараз вирішив професійно зайнятись. З прививками, з вакцинаціями, з правильним харчуванням. Бо раніше це було так — кинув і пішов на цілий день. Кролі теж люблять графік, свій раціон, треба щоб все було в міру", - сказав Гнатенко.

Проект відкрив різноплановість ідей та виявив великий потенціал мешканців сіл, їх готовність розвивати власну справу. Тематика відібраних проектів найрізноманітніша: від збору і збуту лікарських рослин, організації тепличних та фермерських господарств до облаштування парку відпочинку та навіть будівництва мікроГЕС. “Миронівський хлібопродукт”, як соціально-відповідальна компанія планує і надалі проводити такі конкурси у регіонах своєї присутності.