Джон Сноу розповів, чому герої "Гри престолів" не носять шапки

Фанатів "Гри престолів" вже роками цікавить, чому герої серіалу не носять головних уборів, особливо на півночі, тому фанати почали розробляти різні теорії, які б це пояснили

Про це пише The New York Times.

Все почалося у 2013 році, коли користувач популярного ресурсу Reddit з ніком Samalamalam припустив, що члени Нічної варти не носять шапок, щоб краще чути.

"В шапках, капюшонах і шоломах гірше чуєш. Розвідники почали відправлятися на вилазки з непокритою головою, щоб не потрапити в засідку. Інші учасники Нічної варти почали повторювати за розвідниками, поки це не стало предметом гордості для всіх "воронів", - пояснив свою теорію користувач.

Теорія почала набирати популярності і серед звичайних користувачів у мережі.

Видання запитало у самого актора Кіта Гарінгтона, який грає Джона Сноу, чому герої ходять без шапок, незважаючи на те, що настала зима.

Гарінгтон розповів, що він просив видати йому шапку під час зйомок в Ісландії, але йому відмовили.

"Ми постійно сперечалися з цього приводу: чи повинні люди на півночі носити головні убори чи ні. Адже безглуздо в холодному кліматі ходити з непокритою головою", - розповів актор.

Рішення про те, щоб відмовитися від шапок, було прийнято давно, бо творці серіалу вирішили, що важливіше показувати обличчя героїв. Якби вони носили шапки, то розрізняти персонажів глядачам було б дуже складно.